Natteravn

Foreldre til elevene på Hareid Ungdomskule går natteravn hver fredagskveld, utenom skoleferier ol

Aldersgruppe: 35 til 75 år

Natteravnordningen er et samarbeid mellom foreldre ved Hareid Ungdomsskole (FAU) og Frivilligsentralen. Grunnen til ordningen er at vi syns det er svært viktig at det er et trygt og godt ungdomsmiljø i bygda vår, og ser på det som et fellesansvar å ta vare på ungdommen og vise dem at vi bryr oss. 

Å være Natteravn er å bidra til et trygt og godt oppvekstmiljø for alle barn og unge i Hareid kommune. Dette uavhengig om ditt barn ferdes ute kveldstid eller ei, dette er en felles dugnad for ungdommen i kommunen vår.


Det er foreldre til 8, 9 og 10 klassingene som ravner. Som foreldre må en regne med å gå natteravn 2-3 ganger mens deres barn gå på ungdomskolen.  

I tillegg til å være ekstra voksenkontakt på Ungdomsklubbene (som er åpen 19-23) tar ravnene også en runde i sentrum, for å være synlig og tilgjengelig der. Enkelte ganger kan det også bli nødvendig å bistå natteravnene i Ulsteinvik eller Herøy, om det er et større arrangement for ungdom der.

Oppmøte er kl 19.00 i Frivilligsentralen sine lokaler på Rådhusplassen, og en ravner til ca 23.00 (alt etter behovet)

Den som står øverst på lista, er kontaktperson for ravnene den helga, og har ansvar for å kontakte de andre på lista. 

Listene sendes ut i god tid, slik at en får oversikt over når en skal gå. Skulle det ikke passe den datoen DU er satt opp, ta kontakt med en av de andre foreldrene og bytt dag. Eller du kan ta kontakt med meg, så skal vi nok finne ut av det.

Jeg kommer til å ringe tirsdag/onsdag til den som står som ansvarlig, for å gi koden til nøkkelboksen – slik at dere får tilgang til lokalene.

Ring meg gjerne om det er noe dere lurer på. Utstyr/ rapportbok ligger på Frivilligsentralen.


Med vennlig hilsen Heidi P. Kvalsvik,

Daglig leder Frivilligsentralen (70095136)

frivilleg@hareid.kommune.no

Flere aktiviteter

Drift av bruktbutikk

I kjøpmannsgata driver vi en gjenbruksbutikk- Brukt & Billig. Den er åpen 6 dager i uka. Der folk kan leverer fra seg de tingene de ønsker, uten vederlag, og vi selger det videre. Butikken har ca 30 frivillige medarbeider som arbeider både i turnus eller som ekstrahjelper, sjåfører og bærehjelp etc. Overskuddet fra salget går tilbake til bygda, i form av støtte,gaver etc til ulike tiltak. En fast sum går ogå direkte inn i Frivilligsentralen sitt budsjett- til å dekke kostnaden med ulike aktiviteter.

2024 © Hareid Frivilligsentral